Zaštita podataka

Osobni podaci kupaca i korisnika internet stranice www.steel.hr zaštićeni su i čuvaju se trajno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Prikupljeni osobni podaci biti će upotrijebljeni isključivo u svrhu zaključenja i ispunjenja narudžbe, a mogu biti upotrebljeni i za informiranje korisnika o ponudama proizvoda. Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca.

Korisnik jamči da su podaci koje je naveo točni, potpuni i istiniti te potvrđuje da je suglasan sa uporabom njegovih osobnih podataka na način i u svrhu kako je to navedeno.

Registracijom na internet stranici www.steel.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici, kupac daje suglasnost da prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i druge podatke. Vaše podatke koristimo samo sukladno svim primjenjivim zakonskim odredbama i obavijestima o zaštiti privatnosti, kako bismo Vam pružili željene proizvode i usluge. 

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Da bismo obradili ponude/narudžbe na www.steel.hr neophodni su nam sljedeći podaci:
· Ime i prezime, odnosno naziv tvrtke, uključujući OIB, PDV-br. ukoliko postoji
· Adresa računa
· Adresa za dostavu, uključujući pojedinosti u pogledu rokova isporuke, opcija isporuke itd.
· Datum rođenja
· Telefonski broj kako bi se osigurala obrada isporuke
· E-mail adresa
Posjetom stranici www.steel.hr u datotekama zapisnika će se iz tehničkih razloga standardno pohraniti:
· IP adresa (adresa internet protokola) računala s kojeg ste pristupili
· web stranica, s koje ste nas posjetili
· web stranice koje posjećujete kod nas
· datum i trajanje posjete
· vrsta i postavke preglednika (npr.: jezik)
· operativni sustav

Korisnik je ovlašten u svako doba zatražiti dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti prodavatelja na mail adresu office@horex.hr
U slučaju da Kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu office@horex.hr

Također koliko imate pitanja o zaštiti osobnih podataka, želite primijeniti prava ili uložiti prigovore na korištene osobne podatke, molimo Vas da se obratite na adresu:
HOREX TRADE d.o.o.
Josipa Lončara 6
10090 Zagreb
Tel: +385 1 3496 411
e-mail: office@horex.hr

           webshop@horex.hr

Ukoliko primate reklame putem e-maila, možete isto opozvati klikom na link u e-mail poruci te slijediti daljnje upute. Molimo Vas za razumijevanje, ukoliko nam je za provedbu Vašeg prigovora/opoziva u našim sustavima neophodno neko vrijeme, a Vi i dalje primate poruke od nas.

Informacije o kolačićima 

Što je kolačić?
Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo. Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?
Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (jezik, državu itd.) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad, ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

U koju se svrhu NE upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?
Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka, podaci o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici itd., putem kolačića koje upotrebljavamo. Tko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima? Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa i da bi se jamčile platne transakcije koje se izvršavaju.

Kako mogu izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu?
Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovim mrežnim mjestom koji su sačuvani u vašem pregledniku. Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

Izjava o korištenju WSPay-a
Horex steelshop koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju
Prodajno mjesto mora kupcima osigurati mogućnost da ne pristanu na sudjelovanje u marketinškim akcijama i da ne budu suglasni s davanjem njihovih osobnih podataka na korištenje trećim osobama. Prodajno mjesto može koristiti sljedeću izjavu o privatnosti:

Horex steelshop obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Horex steelshop-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

 

Zadnje viđeno